BERLÍN - KAM DO MESTA?

Neprišiel/la si do Berlína len pozerať pamiatky, ale chceš sa ísť večer aj niekam zabaviť? Berlín nie je zrovna Las Vegas, ale určite sa niečo vymyslieť dá. Odporúčam lajkovať fb stránku Open Airs Berlin. Zverejňujú rôzne udalosti v Berlíne, a niektoré sa ti budú určite pozdávať. :-)

Dopoludnia - TIERGARTEN

Tiergarten je veľký park v centre Berlína, vhodný na behanie, bicyklovanie, piknik, prechádzku, a sú tam aj nejaké tie pamiatky, jazierka a záhrady.













 Asi v strede je veža, Siegsäule, kde sme si zaplatili vstup 3 eurá (študentský menej, no nemám ISIC). Na prvom poschodí, pri pokladniach, si potom môžeš pozrieť miniatúry svetových stavieb, urobíš si kolečko okolo vytrín a pokračuješ hore po schodoch.












 Hore je to veľmi preplnené, ale je odtiaľ úžasný výhľad.




    Pohľad z balkónika na sochu navrchu.


    Ak nevidíš chodník, cez ktorý sa dostať k Siegsäule, netráp sa. Okolo cesty sú vchody (pripomínajú domy, neviem ako by som ich opísala, nemám ich odfotené), tade prejdeš, a ešte ťa cestou v tuneli čaká niečo takéto, čo sníma tvoj pohyb a ukazuje ho na stene. :-P





A nezabudni si po ceste okolo Tiergarten dať tradičný currywurst, tento odporúčam. :-)




 
Nájdeš ho na ceste od Brandenburger Tor k Reichstags Gebäude, pozri si môj predošlý článok.

Popoludní - KÚPALISKO ALEBO WANNSEE

Berlín má mnoho krásnych kúpalísk. Vybrala som tri tie naj a prikladám odkaz, kde si môžeš pozrieť top 10 kúpalísk Berlína.

TROPICAL ISLAND

Nachádza sa ďalej od Berlína, ale ak si vyhradíš jeden deň len na kúpanie, oplatí sa. Lístok pre dospelého tam stojí 28,50 eur.

O hľadaní spojov som písala v predošlom článku, môžeš si pozrieť, ako sa tam dostať.


Zdroj obrázka.



STADTBAD Neuköln

Nádherné kúpalisko v starodávnom štýle. Celodenný lístok stojí 5/7 eur (zľavnený/celý). Počas týždňa od 10:00 do 15:00 po 3,50/5,00 eur. Ďalšie informácie si môžeš pozrieť tu.

Zdroj obrázka.                                                     






STADTBAD CHARLOTTENBURG

Kúpalisko, ktoré nesie názov zámku Charlottenburg, 10 min cesty od neho. Je najstarším kúpaliskom Berlína. Lístky stoja rovnako ako v Stadtbad Neuköln. ďalšie info si môžeš pozrieť tu.


Zdroj obrázka.





WANNSEE

Wannsee je jazero blízko Berlína, kam cesta verejnou dopravou trvá asi 40 minút. Dostaneš sa tam z Berlin Central Station (Berlin Hauptbahnhof) vlakom RE7 , prestúpiš na autobus 114 Heckeshorn a pôjdeš ešte 2 minúty peši. Ja som tam nebola, tak ti neviem presne povedať kde, čo, a ako. Tu je link na spoje.

Zdroj obrázka.




Večer - DISKOTÉKA

My sme našli super miesto na večernú zábavu na Alexanderplatz, v jednom berlínskom klube. Na pätnástom poschodí. S terasou na streche. Áno, perfektné. Volá sa House of Weekend. Nemecké podniky si momentálne väčšinou idú techno, povedali nám miestni, ale aj tak sme sa zabavili. :-D


    Budova, v ktorej je klub House of Weekend

Pri vchode do budovy ukážeš občiansky (musíš mať 18 r.) a zaplatíš (my sme platili vstup 10 eur, čo je podľa mňa super). Vyvezieš sa výťahom na 15-te poschodie, kde je klub. Je ladený do šedo-červena. Keď sa chceš dostať hore na terasu, musíš ísť znova cez chodbu, po schodoch, ale nie je to ďaleko.


!Terasa je otvorená iba v stredy!


 Klub a terasa sú v podstate len prepojené schodiskom. Odtiaľ už máš výhľad na kus Berlína. Terasa vyvoláva úplne iný dojem, ako strešná kaviareň s barom (s drahým alkoholom, takže odporúčam opiť sa pred vstupom). Ak si nerezervujete miesta pri stoloch, určite už budú obsadené, my sme sa však dali do reči s jednou domácou skupinkou Nemcov, a pustili nás k sebe. A nič by sa nestalo, ani keby ste postávali pri zábradlí, alebo bare, ľudia, čo sa nezmestili proste vytvorili stojacie skupinky. ;-)


    Výhľad z terasy klubu House of Weekend

Nočné spoje späť do hotela nie sú problém. Nám sa stalo, že autobus o 4 ráno meškal, tak sme sa trochu zľakli, lebo v noci väčšinou idú na váš smer tak 2-3 za hodinu.


Zoznam ďalších klubov v Berlíne si môžeš pozrieť tu, takisto aj iné atrakcie. Takisto si určite pozri top 10 hocičoho v Berlíne. ;-)

Šťastnú cestu!

Komentáre

Obľúbené príspevky z tohto blogu

MHD V EDINBURGHU

5 PLÁŽÍ - SARDÍNIA

MIESTO ZRODENIA HARRYHO POTTERA